Starcraft

Starcraft är ett onlinespel, utvecklat och producerat av den stora speltillverkaren Blizzard som bland annat ligger bakom kända spel som Warcraft, Diablo och Overwatch. Starcraft finns i två olika versioner; den första, som släpptes 1998, och Starcraft II, vilket lät vänta på sig ända till 2010. Idag har den senaste upplagan också två expansioner som gör att Starcraft II är en typ av en speltrilogi. De båda spelen kan spelas på flera olika sätt, som kampanj eller som singel- eller multiplayer och historien från det första spelet har en fortsättning i uppföljaren.

Varför spela Starcraft?

Starcraft blev snabbt väldigt populärt, inte minst som e-sport eftersom det bygger på strategi och planering. Som spelare får du i kampanj-läget lära känna de tre raserna du kan spela, om du sedan väljer att spela med flera spelare väljer du den ras som du tycker passar dig bäst. Terran, Protoss och Zerg besitter alla olika tekniker och spelas på olika sätt, vilket gör matcherna varierande och spännande. Starcraft är ett av de mest populära e-sportsspelen som många spelar professionellt. ny studie visar att tjejer är lika bra som killar, i onlinespel, men ändå domineras proffsligorna i många sporter av killar. Hittills är Starcraft ett av de mest jämlika spelen bland spelarna.

Blizzard och spelmarknaden

Blizzard Entertainment är idag betraktat som kanske världens bästa och mest intressanta datorspelstillverkare och har under decennier dominerat marknaden. Efter att spelserien Warcrafts MMORPG-version lanserades under namnet World of Warcraft enades världens alla spelare i Azeroth och under många år var detta det enskilt dominerande spelet online. Efter flera expansioner tappade dock många gamla spelare intresset och som ett brev på posten anlände Starcraft II. Realtidsstrategi passar dessutom utmärkt som publikspel och därför är Starcraft ett av de spel som passar bäst för e-sportintresserade. Det senaste släppet från Blizzard, Overwatch, är ett lagbaserat FPS i stil med det klassiska Counterstrike men med typiska karaktärsdrag från Warcraft-världen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational