The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes är det artonde spelet i Nintendos spelserie The Legend of Zelda. Det skiljer sig dock från majoriteten av spelen i serien genom att det är ett flerspelarspel, närmare bestämt för tre spelare. Tillsammans måste spelarna ta sig igenom ett visst antal banor som innehåller pussel och fiender. Spelarna måste samarbeta, bland annat genom att lyfta upp varandra och bilda en totempåle, för att klara alla banornas utmaningar. Med de belöningar som spelarna får efter varje avklarad bana kan de sedan skapa diverse kostymer, som ger deras spelkaraktär olika egenskaper som underlättar vissa banor.1000px-Triforce.svg

Det finns ett antal olika spellägen att välja mellan när man spelar Tri Force Heroes. Spelmekaniken är konstruerad så att det lämpar sig bäst att vara tre spelare, men det finns även ett singelspelarläge, som gör att man kan spela på egen hand, offline. I detta läge blir två av de tre spelbara karaktärerna statyer, och man får som spelare växla mellan att ta kontroll över dem för att kunna utföra alla uppgifter och lösa alla pussel. Det finns dock flera sätt som man kan hitta andra spelare att dela äventyret med. Dels kan man spela med sina vänner, förutsatt att de befinner sig nära och har en egen 3DS-konsol. På det sättet kan man koppla upp sig lokalt med varandras konsoler. Dels kan man spela online genom att ansluta till internet. Man får då välja vilken typ av spelare man är – om man vill ha ett snabbt tempo eller ta det lugnare – och två andra spelare väljs slumpmässigt ut som ens följeslagare. Spelare som befinner sig långt ifrån varandra, och som har anslutit via internet, kan kommunicera med varandra genom en rad Link-emojis som dels uttrycker känslor, dels strategier för att lösa pussel.

Eftersom 3DS:en är en handhållen konsol, betyder det att man kan spela Tri Force Heroes var man vill. Det kanske bästa stället är dock ändå en bekväm soffa i ens eget hem, så att man kan spela så länge man vill utan att det blir obekvämt. Du hittar ett stort utbud av möbler på Furniturebox.se, så att du kan hitta den perfekta spelsoffan för just dig.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational