Pokémon Go

Pokémon Go kan egentligen sägas ha skapat en helt ny spelgenre, som kan kallas augmented reality, alltså ungefär ”förstärkt verklighet”. Spelet spelas på Android eller iOS, och baserar sig på spelarens GPS-lokalisering. Alla som har spelat de klassiska Pokémon-spelen kommer att känna igen grundidén i spelet, nämligen att man ska ge sig ut i världen och fånga så många pokémon som möjligt, för att sedan träna upp dem och kämpa mot Pokémon-gym. Skillnaden är bara att man nu kan göra det själv, i sin egen värld, istället för i Pokémonvärlden i spelen. När spelaren rör sig i verkligheten kan han eller hon samtidigt se på mobilskärmen när en pokémon dyker upp, och om spelaren kopplar spelappen till mobilens kamera, kan han eller hon se pokémonen i ”verkligheten”.Pokemon_Go_screenshot

Samtidigt som spelaren går runt och letar pokémon kan han stanna till vid så kallade Pokéstops, som placerats ut vid landmärken såsom statyer, väggmålningar eller kyrkor. Vid ett Pokéstop kan spelaren samla föremål som behövs för att avancera i spelet, till exempel pokébollar, som används för att fånga Pokémon.

När en spelare kommit upp till nivå 5 kan han välja att gå med i ett av tre lag: Mystic, Valor eller Instinct. Dessa tre lag kämpar sinsemellan om att kontrollera de Pokémon-gym som finns utplacerade här och var i världen. När ett lag tar över ett gym kan spelare från det laget placera ut pokémon som försvarar gymmet. Om spelare från ett annat lag vill utmana gymmet måste de besegra dessa pokémon.

Något som många Pokémon Go-spelare snabbt märkte av var sannolikt att spelet krävde mycket batteri från mobilen. För att man ska kunna vara ute och spela en längre stund är det därför en bra idé att ha med sig en powerbank, så att man kan ladda batteriet i alla fall en omgång. Om du vill ha en powerbank med Pokémon-tema ska du gå in på Medtryck.com, där du enkelt kan beställa en powerbank med tryck.

Spelet har på mycket kort tid blivit oerhört framgångsrikt, vilket har lett till människor som både hyllar och beklagar sig över spelet. Den negativa kritiken går framförallt ut på att människor skadar sig själva och andra när de spelar, för att de är ouppmärksamma när de rör sig i trafiken. De positiva aspekterna av spelet belyses bland annat av psykologer, som menar att spelet kan förbättra den fysiska och psykiska hälsan hos personer med social ångest och depression – liksom hos människor i allmänhet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational