Xbox Live

 

Xbox har länge varit en av de mest populära tv-konsolerna världen över. Med många speltitlar, däribland Halo och dess uppföljare, har Xbox positionerat sig som en underhållningsmaskin av hög klass. Ändå är det först med introduktionen av Xbox Live som konsolen har nått sin fulla potential. Det tillåter nämligen användaren att koppla upp maskinen mot internet och på så sätt öppna upp en hel uppsjö av nya funktioner som förvandlar Xbox till en helt ny typ av konsol. Med Xbox Live är det inte bara tv-spel som gäller. Numera går det att sköta alltifrån surfande till tv-tittande via din Xbox.

Teenage Boy Addicted To Video Gaming At Home

Idén som ledde till att Xbox Live kom till var att maskinen skulle bli mer kraftfull om den kunde kopplas upp mot nätet. Det är en mer resurskrävande ansträngning från Microsofts sida – utvecklaren bakom Xbox – eftersom appar och funktioner behöver underhållas och uppdateras. Det har inneburit att de har tagit fram två olika versioner av Xbox Live. Gratisversionen heter Xbox Live Free och innehåller bara de mest grundläggande tjänsterna. Xbox Live Gold kostar istället en avgift varje månad och ger dig tillgång till alla tjänster i utbudet.

En populär funktion i Xbox Live är möjligheten att spara sina spel i en molntjänst. Alla som har spelat tv-spel vet att utrymmet på hårddisken är ett gissel. Visserligen finns det nu tillräckligt stora hårddiskar för att rymma många timmars spel, men om du samtidigt vill lagra film, bilder eller musik kan det snabbt bli fullt. Då kan en molntjänst vara till nytta eftersom du kan spara spelet utan att ta upp plats på din konsol. Dessutom kan du nå ditt sparade spel var du än befinner dig och kan därmed spela hos en kompis om du är mitt uppe i en karriär på något av dina spel.

Xbox Live ger dig också tillgång till en rad andra funktioner, som att surfa på internet i en inbyggd webbläsare. Dessutom kan du titta på webb-tv direkt i olika appar. På så sätt fungerar Xbox Live mer som ett datorprogram än en traditionell tv-konsol. Om du vill utveckla dina egna appar kan du ta dig en titt på Phonegap.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational