League of Legends

Enligt vissa källor är League of Legends det mest populära onlinespelet i världen, med ungefär 27 miljoner aktiva spelare varje dag. En anledning till att det är populärt är sannolikt att det är helt gratis att ladda ned och att spela. Precis som med många andra spel idag får man dock inte tillgång till hela spelet när man spelar gratis. I League of Legends yttrar sig detta genom att man kan köpa flera spelbara karaktärer (så kallade hjältar) genom att med pengar köpa spelets valuta, Riot Points. Det är lätt att fastna i liknande spel och bli beroende, vilket kan leda till att man försöker finansiera sina köp i spelet med mikrolån från till exempel Mobillan.se. Så länge man vet med sig att man kan betala tillbaka lånen månaden därefter är risken inte så stor, men man ska ändå akta sig för att låna pengar till något som inte finns i verkligheten, som poäng i ett spel.

Trots detta är dock League of Legends som sagt ett mycket populärt spel, och en annan anledning till det (förutom att det är gratis) kan vara att dess genre – multiplayer online battle arena eller MOBA – lämpar sig mycket väl för nybörjare. Enkelt sagt kan det sägas gå ut på att man genom att bilda lag med andra spelare ska försöka ta över motståndarlagets bas. I spelet finns en rad olika banor att välja mellan, som kan spelas med antingen tre spelare i varje lag, eller fem spelare i varje lag. Varje spelomgång börjar med att lagen är utplacerade i varsin ände av kartan, i deras bas eller ”nexus”. Under en spelomgång är det slutliga målet som sagt att ta över motståndarlagets bas, och för att uppnå det finns det flera metoder. Man kan till exempel kontinuerligt döda så kallade ”minions”, NPC:er som utgår från motståndarnas bas, samt neutrala monster som finns på banan, för att gå upp i nivå och bli starkare. När man dödar monster erhåller man också guld som kan användas för att köpa drycker och utrustning som gör en starkare. Slutligen finns ett flertal kanontorn på kartan som man kan ta över, vilket också genererar guld. När man tror att man har byggt upp sin spelkaraktär tillräckligt kan man börja attackera motståndarlagets hjältar och deras bas. En hel match i League of Legends tar vanligtvis mellan 20 och 45 minuter.

När man vinner en match får man en så kallad League Point. Dessa kan användas för att få delta i de olika tävlingsligorna inom League of Legends. Om man har nått Summoner level 30 och äger minst 16 hjältar får man tävla i en liga, och för att gå upp till en högre liga måste man samla ihop 100 League Points.

League of Legends släpptes för första gången år 2009, och utvecklades av Riot Games. Till en början fanns spelet bara tillgängligt för Microsoft Windows, men sedan dess har en version för Mac OS också släppts.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational