Att starta upp ett online spel

Det är ingen nyhet att online spel är mycket populära. Det är både unga och äldre personer som spelar och spelen finns i flera olika modeller, stilar och svårighetsgrader. Men hur går man egentligen tillväga om man vill starta upp ett eget online spel?

Hitta på en spelidé

Det allra första man bör göra är att komma på en spelidé. Man måste ha koll på vad spelet ska handla om, vilken story som ska finnas och vilken stil spelet ska ha. Det kan vara värt att satsa på populära teman som kanske inte redan har flera online spel. Hästar och ridsport är en kategori som är relativt underpresterad när det gäller spel online. Rollspel och fantasimonster av olika slag finns det dock gott om.

Starta ett företag

När man börjar utveckla sitt spel vidare måste man också se till att starta upp ett företag. Det kan kosta en del att utveckla ett spel och ett alternativ är att kontakta Capcito för att ta ett företagslån i uppstarten. När man väl har startat ett företag kan man anställa personer som kan hjälpa till med de delar av spelet som man inte bemästrar på egen hand. Kanske behöver en grafiskt kunnig person anställas för att rita figurer och omgivning i spelet?

Spel och ekonomi

Det finns flera sätt att få in pengar till spelskapandet och den fortsatta driften av online spelet. Ett sätt är att spelarna helt enkelt köper saker inne i spelet för riktiga pengar. Det kan till exempel handla om att spelaren kan köpa spelvaluta för riktiga pengar eller om att denna kan köpa mounts, husdjur eller något annat. Ibland kan spelaren också behöva köpa medlemskap för att kunna spela. Det kan säljas per månad, halvår eller helår. Om spelaren inte köper medlemskapet kommer denna inte att kunna spela alls, eller kanske bara till en viss nivå i spelet.

Att locka spelare

En viktig del av att driva ett online spel är också att locka spelaren att spela. Det kan till exempel ske genom att spelaren får gratis medlemskap under en tid eller om att denna får något extra vid registreringen. Man måste också marknadsföra spelet. Det har en stor del i lockandet av nya kunder. Om marknadsföringen inte är snygg och visar spelet från sin bästa sida kan man inte räkna med att spelarna kommer att lockas dit. Det är dock inte bara att locka spelare utan man måste också se till att spelarna stannar kvar. Det görs till exempel genom att spelarna får olika bonusar ju mer de är aktiva inom spelet. Man kan också låta de spelare som varit med längst få tillgång till nya funktioner med mera före alla andra.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational