World of Warcraft

 

Om det finns ett spel som har definierat genren onlinespel lär World of Warcraft vara en bra kandidat till det. Sedan starten i början av 2005 har WoW, som är den vedertagna förkortningen för spelet, svept över världen och blivit en megasuccé. Den grundläggande tanken bakom World of Warcraft är att varje spelare har en karaktär som sedan kan byggas upp enligt olika principer. Genom att nå upp till en ny nivå kan spelaren fortsätta att utvecklas och det gör att det finns ständigt nya mål och utmaningar att ta sig an. Det är en del i att World of Warcraft har blivit ett enormt populärt spel som fortsätter att säljas i stora volymer.

Euphoric and surprised winner winning online watching a laptop at home

En annan viktig aspekt är att World of Warcraft tillåter spelare att möta varandra i en enorm fiktiv värld. Medan traditionella tv- och datorspel endast lät spelaren möta en dator eller en kompis med en annan spelkontroll har nätet gjort att det har gått att koppla samman spelare med varandra. I World of Warcraft tar sig det konkreta uttryck genom att alla befinner sig i samma spelvärld och där kan kommunicera med varandra. Det har gjort att WoW inte bara är en stunds lättsam underhållning, utan också har fungerat som ett kommunikationssätt för människor som har lärt känna nya bekantskaper i spelet.

Det har i sin tur lett till att det har skapats en hel subgenre med World of Warcraft som gemensam nämnare. Hängivna fans till spelet har skapat hela konvent för att samlas och diskutera spelets intrikata detaljer. Eftersom WoW har stora fiktiva världar som spelplats som består av tusentals olika objekt råder det ingen brist på diskussionsunderlag. Dessutom har spelet en särskild estetik som dess supportrar har anammat. Numera finns det nationella organisationer som uteslutande ägnar sig åt att arrangera olika evenemang med spelet i fokus.

Under årens lopp har World of Warcraft förändrats avsevärt både i funktioner och utseende. Även om basen i spelet är detsamma har det tillkommit expansioner som syftar till att hålla spelet nytt och utvecklande för alla spelare. Det fortsätter att släppas nya tillägg regelbundet som gör att en WoW-spelare aldrig behöver tröttna på spelet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational