Spel på nätet

När man säger ordet ”onlinespel” går de allra flestas tankar till spel om pengar, exempelvis poker eller casino. Men faktum är att begreppet onlinespel är så mycket större än så. Det involverar allt ifrån dina webbläsarbaserade spel till de mer avancerade spelkonsolerna med alla tillbehör med uppkoppling mot internet. Faktum är att väldigt många använder sig dagligen av detta genom att spela sina spel på mobiltelefonen.

Enheter

Vilken enhet man använder för att spela sina spel är väldigt individuellt, men den vanligaste enheten är troligtvis mobiltelefonen. Dessa kan dock vara väldigt dyra så ibland kan det vara en bra idé att köpa en begagnad iphone x på nätet. Det är enkelt, tryggt och framförallt prisvärt!

När det kommer till just telefoner så finns det även olika tillverkare som alla har sina egna specifika krav, och har tillgång till olika operativsystem. De absolut vanligaste operativsystemen är utan tvekan iOS och Android.

iOS

Tillverkaren Apple, som ligger bakom till exempel iPad och iPhone, har även sitt alldeles egna operativsystem, iOS, som driver alla deras enheter. Tack vare att deras produkter säljer i så stor omfattning och är så pass populära så gör detta att deras företag är ensamma om att använda sig av just detta operativsystem. I och med detta så är därför en majoritet av spelen som finns här knutna till just iOS. Även om det finns till andra operativsystem så är det oftast svårt att spela mot andra spelare på andra plattformar.

Android

Företaget Google ligger bakom Android, ett operativsystem för såväl mobiltelefoner som surfplattor. De allra flesta stora tillverkarna, med undantag av Apple, är anslutna till just Android. Detta gör att alla de appar, och spel, som är skapade för Android kan användas på många olika plattformar och användaren är inte låst till en och samma tillverkare och möjligheterna att spela mot flera olika motståndare, på många olika enheter, är stora.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational