PC vs. Konsol – vilket alternativ är bäst?

Det finns olika enheter som du kan spela på när du spelar onlinespel. Det är dessutom inte ovanligt för personer att äga både en PC och en konsol, men vilken är egentligen bäst? Svaret på denna frågan varierar beroende på vem man frågar. Vissa föredrar att spela på en dator medan andra föredrar en konsol. Men förutom dessa två alternativ finns det även flera olika datorer att välja mellan och flera olika konsoler. Oavsett vilken enhet du tycker bäst om är internetuppkopplingen och elen det viktigaste du behöver. Utan dessa går det inte att spela online. Oavsett om du väljer Göta Energi eller något annat elbolag kan du spara en del pengar genom att jämföra företagen noga. Detsamma gäller vid val av internetleverantör.

Priset är en stor del

Eftersom alla inte har råd att lägga ut flera tusen kronor är det ofta priset som avgör vilken enhet spelaren väljer. Självklart finns det flera datorer och konsoler som går att köpa till ett bra pris. Men många gånger gäller det begagnade enheter, vilket gör att de inte kommer ge dig lika bra spelupplevelse som en ny enhet skulle ge. Vill du däremot köpa en ny enhet och inte har pengar kan du börja spara, i alla fall om du har tålamod till att vänta med att köpa en enhet.

Så här väljer du enhet

Om du är ny i spelvärlden och osäker på vilken enhet du ska välja kan valet bli lättare om du svarar på dessa frågor:

  • Hur vill du spela? Med handkontroll? Mus/tangentbord? Eller styrplatta?
  • Var vill du spela? När du sitter i soffan? Vid skrivbordet? På en bärbar dator som gör det möjligt att spela i stort sett var som helst?
  • Finns det någon speciell tid du vill spela? På dagen eller kvällen/natten? Veckodagar eller helg? Hela tiden? Beroende på vad ditt svar är måste du tänka på om det finns andra i hushållet som också kommer använda enheten. Tittar de ofta på TV kommer du inte ha möjlighet att spela på konsolen när du vill, om det inte finns fler TV-apparater.
  • Vilka onlinespel vill du spela? Det är inte säkert att alla spel fungerar till alla enheter. Om det finns ett visst spel som du vill få tillgång till och det endast fungerar på datorer är det självklart en dator du behöver.
  • Är det första gången du spelar eller är du erfaren? Nybörjare som inte riktigt vet hur enheterna fungerar kan klara sig bättre med mindre komplicerade enheter. De som är erfarna vill ofta ha den senaste enheten, oavsett om det gäller dator eller konsol. Riktiga gamers vill gärna ha en riktig speldator. De kan dock kosta flera tusen kronor.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational