Destiny

Destiny är ett av de allt fler spel som lanseras med endast ett online-spelläge. Det finns med andra ord ingen ”handling” att spela offline; det går endast att spela online tillsammans med andra spelare. Spelet spelas i första person, och är en så kallad FPS, en first person shooter. Det som skiljer Destiny mot till exempel Call of Duty är att spelet utspelar sig i rymden. Spelaren får anta rollen som en ”Guardian”, en försvarare av den sista säkra staden på Jorden, som kan använda sig av en särskild kraft som kallas ”Light” för att kämpa mot olika attackerade utomjordiska raser. ”Guardians” får i uppgift att återuppliva en himmelsk varelse som kallas ”the Traveler”, samtidigt som de reser runt till olika planeter för att undersöka dem (och för att utrota de utomjordingar som finns där).destiny_box_art

Destiny utvecklades av Bungie, som också ligger bakom den mycket populära spelserien Halo. Spelet publicerades av Activision, släpptes i september 2014 och finns tillgängligt till Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360 och Xbox One. Under den första dagen sedan spelet släpptes såldes Destiny-spel för över 500 miljoner dollar, vilket gjorde lanseringen av Destiny till den största någonsin för en ny franchise. Destiny har sedan dess fått både positiv och negativ kritik. Den negativa kritiken riktade framförallt in sig på spelets handling, och det innehåll som var kvar för spelarna efter att man spelat igenom den huvudsakliga kampanjen. Sedan spelet släpptes har Bungie släppt fyra expansion packs, som innehåller ytterligare handling och nya uppdrag: The Dark Below, House of Wolves, The Taken King och Rise of Iron. Den sistnämnda uppdateringen släpptes endast till Playstation 4 och Xbox One; i samband med den slutade med andra ord uppdateringar till spelet att komma till den äldre generationens konsoler. En uppföljare till Destiny kommer att släppas under 2017, som alltså blir ett helt nytt spel.

Spelet erbjuder flera olika sätt att spela. Förutom de uppdrag som ingår i spelets handling, finns aktiviteter i spelet som bygger på Player vs Environment. I dessa uppdrag kan man gå ihop med två eller fem andra spelare och försöka överkomma de hinder som uppkommer från omgivningen (vanligtvis i form av utomjordiska monster). Det finns också ett Player vs Player-läge, där spelare alltså kan kämpa mot varandra i så kallade dödsmatcher. Det går också att spela PvP genom att tävla mot andra spelare om vem som först kan uppnå ett visst mål.

Den värsta mardrömmen för många som spelar online är att spelet på något sätt ska avbrytas mitt i ett viktigt uppdrag, till exempel genom ett strömavbrott. För att förhindra detta kan man till exempel försäkra sig om att alla säkringar i hemmet är jämnt belastade. Om du letar efter en elektriker i Stockholm som kan hjälpa dig med det, ska du gå in på Wiseup.se. Sedan kan du spela Destiny och andra onlinespel utan någon oro.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational