Overwatch

Overwatch är ett gruppbaserat shooter-spel. Det kom 2016 och är gjort av Blizzard, ett av världens mest välkända spelföretag som ligger bakom populära spel som Starcraft och World of Warcraft. Det här är första gången på många år som Blizzard släpper ett spel som inte är en uppföljare till någon av deras tidigare spelserier, så det var något av en chansning, men ändå togs Overwatch mycket väl emot och har fått många spelare på kort tid. Det utspelar sig i en nära framtid där det har gjorts stora teknologiska framsteg, och spelarkaraktärerna är en brokig skara hjältar (och skurkar) som alla har förmågor utöver det vanliga.

Spel är bra för hjärnan

Spelets grafik har en genomgående ljus och färgglad, ”tecknad” stil som är mycket lik Pixars animerade filmer. Overwatch rekommenderas för tonåringar och uppåt, och det tilltalar både unga och vuxna spelare. Det klagas ofta på att barn och ungdomar ägnar för mycket tid åt spel, men i lagom doser kan det vara riktigt nyttigt – en ny studie visar att onlinespel är bra för studieresultaten. Overwatch är en så kallad gruppbaserad shooter. Det betyder att man måste samarbeta inom sitt lag för att hålla fienden i schack samtidigt som man försöker utföra vissa uppdrag på spelkartan. Det går mycket snabbt, och både samarbetsförmåga och koordination testas. Dessutom får ungdomar som spelar spel online ofta öva på att kommunicera på engelska.

En snabb och färgglad shooter

Liksom alla Blizzards spel är Overwatch lätt att komma igång med, och den här gången har de gått in för att göra spelet så inkluderande som möjligt. Det finns karaktärer av många olika etniciteter, och banorna utspelar sig i olika delar av världen. Varje karaktär har ett distinkt utseende med unika vapen och förmågor. Blizzard har alltid varit kända för att göra snygga videosekvenser till sina spel. Nu har de tagit ytterligare ett steg – de har släppt ett antal kortfilmer till Overwatch. Var och en av dessa filmer följer en eller ett par karaktärer från spelet och man får veta mer om deras bakgrundshistoria. Animationen är av Pixar-kvalitet och filmerna rekommenderas starkt, och de går alla att se på Youtube.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sensational